Момче събра повече от 600 000 долара за лечението на приятеля си

Животът

04-03-2014, 17:36

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

7-годишният Дилън написал книга с която да събере нужните средства

7-годишно момче написа книга и събра повече от 600 000 долара. Следващата цел на младия американски автор е сумата да нарасне до 1 милион. Парите обаче не му трябвали за играчки, а за лечението на най-добрия му приятел Джона. Той имал необичайно рядко чернодробно заболяване. Когато парите за лечението му почти свършили, Дилън решил да помогне, като написал книгата "The Chocolate Bar", която до този момент му е помогнала да събере повече от половин милион долара. Те ще бъдат дарени за изследване на болестта, за която все още няма лечение.

Рядката чернодробна болест води до опасно ниско ниво на захарта в кръвта. Само едно от 500 деца в света страда от подобно заболяване. Момчето трябва да се храни на всеки няколко часа, чрез специална тръбичка, влизаща направо в стомаха му.

Малкият Дилън описва приятелството си с Джона "удивително, като шоколад", затова и дал същото име на книгата си. Хора във всичките 50 щата и 42 други държави са закупили книгата. Всеки цент от така получените средства е предназначени за лабораторията на доктор Дейвид Вайнщайн, който търси лек за болестта. Дилън е уверен, че такова лекарство ще се намери и на въпрос какво ще правят двамата с приятеля си след 10-15 години, той казва "Ще завършим образованието си и Джона ще бъде излекуван".