Във Варна тази нощ почва да вали, и така до събота

Животът

04-03-2014, 17:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Температурите ще паднат най-много с 2-3 градуса

През нощта ще бъде облачно, а от югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които до сутринта ще обхванат почти цялата страна и ще се усилят. Във Варна дъжд ще вали всеки ден до петък, като температурите ще паднат с 2-3 градуса до края на седмицата. Валежи от сняг при тези температури не се очакват, прогнозира за Varnautre.bg дежурният синоптик на НИМХ-Варна Искрен Куюмджиев.

Над Черноморието утре ще бъде предимно облачно. Ще духа югоизточен вятър, който временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 8 и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За страната минималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Утре облачността ще остане значителна. В централните и източните райони от страната ще се усили вятърът от югоизток и дневните температури ще се повишат – максимални, предимно между 10° и 15°. Вечерта вятърът ще се ориентира от север-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух, а от югоизток ще започнат нови валежи, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат страната и ще се усилят.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

В планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който постепенно ще отслабне. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра 0°.