Приказките на Шарл Перо "оживяват" в детски рисунки

Варна Лайф

04-03-2014, 11:24

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Конкурс за детска рисунка ”Приказките”

Поредно предизвикателство е отправено към всички ученици в България и българските деца, които живеят извън пределите на страната. Конкурсът е за детска рисунка, а целта е да провокира желание у децата да се запознаят с богатия извор от приказки, които носят много послания и поуки, но все по-малко се четат. 

Темата е "Приказките на Шарл Перо". Конкурсът е индивидуален, а всеки участник може да участва с една творба във всеки раздел.

Раздел "Компютърна рисунка"
Възрастови групи:

Първа възрастова група – от І до ІV клас; Втора възрастова група – от V до VІІ клас; Трета възрастова група от VІІІ до ХІІ клас.

Рисунките да бъдат изработени с компютърна програма по избор. Да няма вмъкнати готови елементи. Да се изпратят на e-mail: [email protected] във формат *.jpg. В e-mail-a да бъдат посочени следните данни за участника: три имена, години, клас, учебно заведение, град, точен адрес, телефон и e-mail за контакт на участника и родител (или учител), заглавие и автор на приказката и програмата на която е изработена.
Творби, които не отговарят на регламента ще бъдат дисквалифицирани.

Раздел "Рисунка"
Възрастови групи: Първа възрастова група – предучилищна възраст от 5 години; Втора възрастова група – от І до ІV клас; Трета възрастова група – от V до VІІ клас; Четвърта възрастова група – от VІІІ до ХІІ клас.

Рисунките да бъдат нарисувани на картон 35х50 см (без паспарту) с материали по избор, по една индивидуална рисунка на участник. Колективни рисунки не се приемат.
На гърба на всяка рисунка да бъде изписана следната информация: три имена, години, клас, учебно заведение, град, точен адрес, телефон и e-mail за контакт на участника и родител (или учител), заглавие и автор на приказката, по която е нарисувана рисунката.
Творби, които не отговарят на регламента ще бъдат дисквалифицирани.
За участници извън границите на България, при невъзможност да изпратят рисунката на хартиен носител се допуска рисунките да бъдат снимани с резолюция 300 dpi пиксела във формат *.jpg, с размер не по-голям от 10 МВ изпратени на адрес: e-mail: [email protected] във формат *.jpg.
Приемат се необработени с компютърни програми заснети рисунки.

Краен срок за изпращане на творбите е 28. 04.2014 г. на адреса на Общински детски комплекс с куриер за сметка на участника: гр. Варна, ул. "Петко Каравелов" № 3, за конкурс "Приказките”, и на e-mail: [email protected] във формат *.jpg.

Изпратените творби не се връщат и остават собственост на фонда на ОДК-Варна и ще се използват за популяризиране дейността на ОДК и благотворителни базари.

Петчленно жури ще разглежда постъпилите творби. Протоколите от оценяването на творбите ще бъдат публикувани в сайта на ОДК – Варна: www.odk-varna.com на 22 май 2014 г.
Ще бъдат връчени авторски плакет и диплом за първо, второ и трето място и две поощрителни награди във всяка категория и възрастова група; специална награда на Националния дворец на децата; награда на Кмета на Варна; специална награда на Асоциацията на българите по света.
Награждаването ще е на 01.06.2014 г., а мястото и часа бъдат обявени допълнително в протокола с наградените участници в сайта на ОДК-Варна.
При невъзможност да присъстват на награждаването, участниците от страната могат да получат наградите си по куриер за тяхна сметка. Наградите на отличените в конкурса, които живеят извън пределите на България, ще бъдат изпратени по куриер за тяхна сметка.