Не очакваме отлив на украински туристи, оптимисти са от бранша

Туризъм

04-03-2014, 10:27

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

През 2013 г. гостите от Украйна бяха в Топ 5 на чуждите летовници

Не очакваме отлив на украински туристи от родните ни курорти. Според представителите на туристическия бранш, политическата криза и вълненията няма да спрат потока на гости от разбунтуваната държава, информира радио Дарик. 

"Нека не забравяме, че политическата криза кара доста украинци да ходят на по-сигурни места извън страната и това да го съчетават с ваканции. Тези, които идват у нас, са по-заможни хора. Да не говорим, че много украинци имат имоти по нашето Черноморие и дори една част от тях и в момента ги обитават”, коментира доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
През 2013 г. гостите от Украйна бяха в Топ 5 на чуждите летовници.
Председателят на Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци“ Георги Щерев предположи, че може да има леко отдръпване на украински туристи. Сериозни катаклизми обаче няма да се случат, смята той.
Най-голям оптимист е Гешо Любенов, управител на голяма туроператорска фирма, работеща основно на украински пазар. Според него потокът на гости от Украйна към България ще остане същият, дори не е изключено да има леко увеличение. Той потвърди, че в началото на кризата в Украйна ранните записвания са спрели, но вече има известно раздвижване. Според него застоят ще окаже някакво влияние, но той може да бъде наваксан. Освен това голяма част от украинските туристи, както и руските, се записват в последния момент - около 2-3 седмици преди началото на пътуването,информира още Дарик Варна. И според Гешо Любенов украинците ще могат да дойдат на почивка у нас това лято, защото страната ни е евтина дестинация.