ГЕРБ издигна кандидат за кмет на село Снежина

Новините

03-03-2014, 16:25

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Частичните местни избори се налагат, след като бе прострелян досегашният кмет

34-годишният Михаил Митков е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на провадийското село Снежина. Претендентите за поста ще премерят сили в частичните избори на 16 март. Михаил Митков работи в държавно дружество, семеен е и има две деца.

"Влизам в надпреварата с амбицията да помогна за развитието на селото, в което съм роден и живея, в което отглеждам децата си”, категоричен е кандидат-кметът на  ГЕРБ. Тъй като безработицата е сериозен проблем в Снежина, той си поставя за цел да съдейства за осигуряването на работни места по програмата за временна заетост. Инфраструктурата на селото също е сред приоритетите на Митков. „Улиците, които са в лошо състояние, трябва да бъдат асфалтирани. От ремонт се нуждае и клубът за тържества, а гробищният парк трябва да бъде ограден”, посочи Михаил Митков. По думите му, ако бъде избран за кмет, той ще се ангажира с осигуряването на по-добри условия за децата и младежите. Възможност за това кандидат-кметът вижда чрез изграждането на детска и спортна площадка и ремонт на детската градина в Снежина. „Работата на читалището също трябва да се подобри, така че в селото да се води по-активен културен живот”, убеден е Митков.

Официалният старт на неговата кампания като кандидат-кмет на с. Снежина бе даден в навечерието на националния празник – 3 март. Сред гостите в читалището, където Михаил Митков проведе първата си среща с избиратели, бяха и народните представители от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова, Николай Апостолов и Нели Петрова. Кандидат-кметът бе представен от организационния секретар на местната партийна структура Бисер Денев, който е и председател на Общинския съвет в Провадия. Според него Михаил Митков олицетворява надеждата за промяна в Снежина. „Той е отговорен, амбициозен и способен да поема ангажименти в името на хората”, увериха на свой ред народните представители от ГЕРБ, които единодушно подкрепиха кандидатурата на Митков.

 

До частични местни избори в селото се стигна след като кметът Христо Радоев бе открит прострелян в дясното слепоочие в личния си автомобил в началото на октомври миналата година. Колата е била паркирана в двора на дома на 57-годишния управник.

Христо Радоев от БСП бе кмет на Снежина трети мандат.