Черно море загуби от Литекс във Варна

Спорт

01-03-2014, 17:33

Снимка:

varna.utre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Моряците отстъпиха с 1:2

Черно море загуби с 1:2 в домакинството с Литекс в мач от 25-ия кръг на "А" група, игран на "Тича". За домакините точен бе Бергонси в 63-ата минута, а за гостите головете вкараха Джордан и Джазула в 28-ата и 79-ата минути. Дузпата за крайния успех обаче бе доста спорна.

След този мач Литекс е лидер с 56 точки, а Черно море е 7-и с 40 точки.

През първите минути на терена не се случи нищо интересно и преобладаваха единоборствата, като в 10-ата минута домакините създадоха интересна ситуация след пробив отляво на Георги Божилов, който стреля успоредно на голлинията, но топката попадна право в ръцете на противниковия вратар.

В 14-ата минута след заучена ситуация Бакари остана сам срещу вратаря, но в ситуацията имаше положения на засада. Добрата игра на домакините продължи и в 19-ата минута Божилов отправи силен удар, който премина над вратата.

Пет минути след това и Мишо Венков пробва късмета си, но ударът му мина на половин метър покрай гредата.

Литекс практически вкара при първото си положение за гол, като гостите поведоха в резултата след попадение в 28-ата минута.

Славчев пусна страхотен извеждащ пас към Асприля по десния фланг, след което колумбиецът бързо продължи топката за Джордан с успоредно на голлинията подаване и последният без проблем вкара топката в противниковата врата.

Три минути по-късно Венков бе на косъм от вкарване на изравнителен гол, но топката удари гредата.

Второто полувреме стартира с добра атака за Черно море и в 47-ата минута Бакари опита да намери Божилов в наказателното поле, но пасът му бе пресечен.

Двата тима си отправиха по един опасен удар в следващите минути, като за домакините шутът бе на Бергонси, а за гостите стреля колумбиецът Асприля.

В 60-ата минута Славчев можеше да удвои преднината на гостите след удар с глава, но топката премина встрани вратата.

Минута след това Джордан излезе на добра позиция, но Китанов бе внимателен и успя да улови топката.

Домакините в крайна сметка изравниха в 63-ата минута. Венков центрира перфектно в наказателното поле, а Бергонси се извиси над всички и с глава прати топката във вратата на Александров.

В 74-ата минута Литекс бе на косъм от втори гол след грешка в отбраната на Черно море. Том навлезе в пеналтерията и центрира ниско, а Котев в последния момент изчисти.

Литекс все пак вкара втори гол, който дойде след дузпа, реализирана от Джазула, в 79-ата минута. Дузпата бе отсъдена за фаул срещу Симеон Славчев и бе доста спорна. Той си поведе топката с гръб към вратата и падна в наказателното поле след съприкосновение с футболист на съперника.

Реферът Димитър Андреев прецени, че има достатъчно основания да отсъди дузпа и посочи бялата точка. До края нямаше повече голове.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛИТЕКС 1:2
0:1 Джордан (28)
1:1 Бергонси (63)
1:2 Джазула (79)

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Станчев, Коцев, Ж. Атанасов, Венков, Георгиев, Бергонси, С. Александров, Коконов, Божилов (75 - Паланков), Бакари

ЛИТЕКС: Е. Александров, С. Попов, Бодуров, Николов, Божиков, Славчев, Цветков, Джазула, Ваюши (19 - Цветанов), Джордан, Асприля (66 - Том)