Кметът на Аспарухово подари 600 мартеници за празника

Новините

01-03-2014, 14:05

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Закичиха пенсионерите от 4 клуба в "Аспарухово" и "Галата"

Над 600 мартеници, осигурени от районната администрация, получиха членовете на пенсионерските клубове в кварталите „Аспарухово” и „Галата”, съобщиха от кметството. Кметът на района Йордан Николов посети четирите клуба „Хан Аспарух”, „Надежда”, „Джанавара” и „Галата”, където бе топло посрещнат с домашни сладки и чаша чай.
Пожелавам ви здраве, дълголетие и благополучие във всичко, което правите. В България мартеницата открай време се възприема като символ на настъпващата пролет. Месец март е изпълнен с празници, нека ги посрещнете с много настроение, пожела г-н Николов на присъстващите.
Ние вече не сме млади, но сме не по-малко активни отпреди, отговориха възрастните, които не само участват, но и сами организират различни обществени мероприятия във Варна. Жените от клуб „Джанавара”, например, се похвалиха с ръчно изработените мартеници за децата от близката детска градина „Валентина Терешкова”.
Всички пенсионерски клубове ще участват в организирания по повод Националния празник концерт на 4 март от 14 часа в зала Пленарна на Община Варна, навсякъде в клубовете се подготвят и за традиционното отбелязване на 8-и март, в който с домашни „произведения” активно участват и мъжете, членове на организациите.
Инициативата на районната администрация бе посрещната с вълнение от възрастните хора, които бяха подготвили ръчно изработени мартеници и за кмета Йордан Николов. Те не пропуснаха да използват повода да му споделят и някои от проблемите си, свързани най-вече с инфраструктурата около сградите на клубовете си.