Черно море на финал за Купата на България

Моряците удариха Балкан със 101:93

Черно море Порт Варна отново е на финал за Купата на България, след като в полуфинал победи Балкан със 101:93. Двата тима изиграха ефектен двубой, в който варненци започнаха отлично и водеха до края. Балканци изравниха в последната част, но в решителните моменти "моряците" ги надиграха с точна стрелба от тройката. Това ще бъде първи финал в турнира за варненци след 2009 година. Те обаче все още не знаят съперника си, тъй като другият полуфинал между Левски и Рилски спортист ще се преиграва.

С две тройки малко след началото на второто полувреме балканци намалиха изоставането си на 7 точки. След това разликата се движеше около тази граница, като ботевградчани намалиха и до 5. Черно море обаче вкара четири точки поред, последвани от тройка за "зелените", с която разликата след третата част бе 6 точки. С пет поредни точки в последната четвърт балканци свалиха на 3 изоставането си, но точно тогава Милян Пупович вкара много важен кош с един наказателен удар.

Ботевградчани отговориха с пет поредни точки и така разликата стана само една при повече от пет минути до края, а малко след това резултатът бе и изравнен. Последва изключително важна тройка на Стаменкович и кош за "зелените" дело на Мартин Маринов. Варненци обаче отговориха с нова тройка на Стаменкович и още една на Йевджич, с които поведоха със 7 точки при три минути до края. При оставащи 01.40 пък Джордже Тресач отбеляза страхотна тройка, която направи разликата 10 точки и на практика реши двубоя.

Най-резултатен за успеха стана Милян Пупович с 26 точки, а Педжа Стаменкович се отчете с 25 и 8 асистенции.

За ботевградчани по 18 точки отбелязаха Иван Лилов и Ноа Далман, а 15 вкара Павел Маринов.