Янаки Смирнов в групата на Спартак за мача с Калиакра

Спорт

28-02-2014, 17:35

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Петима отпаднаха от сметките на Орела

След днешната тренировка треньорът на Спартак 1918 Атанас Атанасов определи групата на тима за гостуването на Калиакра. В нея попаднаха 18 футболисти, като изненадващо сред избраниците на Орела попадна и нападателят Янаки Смирнов. Той претърпя операция на скъсан менискус в началото на февруари, но въпреки скорошната хирургическа интервенция, възстановяването на юношата на “соколите” върви по план и той вече тренира нормално. Едва ли обаче наставникът на варненци ще рискува с пускането му игра срещу Калиакра.

Твърдо аут за мача е нападателят Владислав Мирчев, както и защитниците Ивайло Русев и Роналд Донев. Тримата се възстановяват след операции. В морското дерби на втория ешелон няма да играе и полузащитникът Георги Димитров заради споразумение между двата клуба. Преди да се завърне в Спартак тази зима, юношата на “соколите” риташе за Калиакра. От каварненския клуб се съгласиха да пуснат Димитров да премине при варненци без финансови претенции, но поставиха условие той да не играе в мача срещу тях.

Юношата Тодор Маринчев също не попадна в групата, тъй като трябва да изтърпи наказание, което му е наложено след мач в Елитната група до 19 години.

Двубоят от 14-ия кръг на Б група е утре от 15,30 часа на градския стадион в Каварна и ще се ръководи от столичния рефер Георги Игнатов. “Соколите” ще пътуват в деня на мача.

Групата на Спартак:

вратари: Генко Славов, Петър Денчев

защитници: Траян Дянков, Радомир Тодоров, Петър Патев, Станислав Георгиев, Кристиян Радев, Славомир Събков

полузащитници: Станислав Желязков, Джихат Кямил, Никола Арнаудов, Илиян Неделчев, Николай Ботев, Борислав Борисов, Иван Минчев, Валентин Веселинов

нападатели: Деян Христов, Янаки Смирнов