Глобиха варненец, ругал и обиждал полицаи

Крими

28-02-2014, 15:18

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

100 лв. ще плати Б. Росенов за хулиганство

100 лв. глоба отнесе 30-годишен варненец за проява на дребно хулиганство, съобщиха от Районния съд. Решението може да се обжалва в 24 часовия срок пред Варненски окръжен съд.
Тази сутрин около 3 часа сутринта по подаден сигнал за битов скандал полицейски служители отишли до адрес в кв. „Левски“. На стълбите пред жилищната кооперация те заварили 30-годишният Б. Росенов, който бил в нетрезво състояние и смущавал живущите в един от апартаментите.  Мъжът отказвал да си тръгне, докато не получи личен багаж от жилището на бившата си приятелка. След като му били предоставени исканите вещи - сак с дрехи и настолен компютър с монитор, полицаите отново помолили Росенов да си потърси транспорт и да напусне входа на блока. Той пренасочил вниманието си към униформените лица и започнал да се държи непристойно и оскърбително, като отправял ругатни и различни обидни изрази спрямо тях. Това наложило неговото задържане и отвеждане в сградата на ІІ РУ на МВР.
Нарушителят сподели в съдебна зала, че няма ясен спомен за извършеното под влияние на употребения алкохол и изрази съжаление за стореното. Като съобрази степента на обществена опасност и обстоятелството, че 30-год. мъж е с чисто съдебно минало и проявява критично отношение към извършеното, Районният съд му наложи административно наказание – глоба в минимален размер. Непристойната проява е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство.