Вдигнаха билета за влака

Парите

28-02-2014, 11:37

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С над два лева поскъпва пътуването от София за Варна с бързия влак

"Холдинг БДЖ" ЕАД увеличава цените за пътуване с бърз влак със задължителна резервация, от утре - 1 март. Средното увеличение на цените на билетите за тази по-висока категория влакове e в размер на 8%.

Промените в цените за пътуване с тези влакове са в резултат на увеличените капиталови разходи на националния железопътен превозвач за тази категория влакове, извършени с цел подобряване качеството на предлаганата от тях услуга, както и на отчетеното увеличение на разходите по определени икономически групи.

Цените за пътуване с пътническите и бързите влакове, обект на Договора за извършване на обществени превозни услуги, остават без изменение. Непроменени остават и цените за ползване на седящи (0.50 лв.) и спални места ( втора класа – 10 лв., първа класа – 12 лв. и бизнес класа – 18 лв.)

"Холдинг БДЖ" ЕАД запазва без промяна цените на абонаментните и железопътните карти, които дават право на различни видове намаления, както и всички видове търговски оферти, даващи право на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи и др.

Промяна в цените за пътуване по някои примерни маршрути:
Пътуване по маршрут София – Варна, 2 класa:
цена в момента – 29,10 лв.; нова цена – 31,30 лв.

Пътуване по маршрут София – Бургас, 2 класa:
цена в момента – 22,60 лв.; нова цена – 24,50 лв.

Пътуване по маршрут София – Пловдив, 2 класa:
цена в момента – 11 лв.; нова цена – 11,90 лв.