Димо Атанасов: Очаквам да бием Литекс

Готов съм да играя, защото не съм спирал да тренирам изобщо

Новото попълнение на Черно море Димо Атанасов заяви в интервю за Дарик радио, че се чувства добре подготвен, тъй като 20 дни е бил на проби в полски отбор и ако му се гласува доверие е готов да помогне в предстоящото домакинство срещу Литекс в събота.

„До преминаването ми в Черно море се стигна много бързо. Разговаряхме с Георги Иванов предния ден. Все пак с него не е трудно да се разбереш. 20 дни бях на проби в полски тим от Екстракласа, среден отбор за Полша. Бях уверен, че там нещата ще се получат и както всичко беше точно, в последния момент не зная какво стана, но ми казаха, че няма да мога да подпиша. Бях чул, че не им отпускат бюджет, но както и да е, така се случи. Сега съм вече в Черно море. Готов съм да играя, защото не съм спирал да тренирам изобщо”.

Той допълни, че е готов да играе и като бек, и като външен халф и като вътрешен. Ще играе там където реши треньорът.

„Черно море е отбор с претенции и амбиции. Показа го с постигнатите резултати. Мисля, че в първата седмица ще постигнем добри резултати и ще заиграем по-спокойно и без напрежение. Тук сме събрани добри футболисти. С почти всички се познавам, с повечето дори съм играл заедно и в други отбори преди. Прави ми добро впечатление колективът. Всичка са сплотени и задружни, както на терена, така и извън него”.

Запитан за очакванията му за съботното домакинство срещу Литекс Димо Атанасов отвърна:

„Тук на „Тича”, който и да дойде изпитва големи трудности. Черно море е много добър домакин. Не искам да звучи нескромно, но очаквам да победим Литекс”.