Миро Манолов: Надявам се да имам късмет и да се разпиша отново срещу Черно море

Искам да победим и да постигнем дубъл над моряците

Нападателят на Литекс Мирослав Манолов сподели, че очаква труден мач на “Тича” тази събота. Неговият тим гостува на Черно море и ще преследва трите точки, за да не изостане от водача в класирането Лудогорец. “Моряците” пък все още нямат загуба пред собствена публика и ако вземат скалпа и на ловчанлии, ще си направят така наречения Голям шлем от победи над отборите в първата седмица. Преди това на “Тича” паднаха Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

“Няма да ни е леко. Черно море се представя доста стабилно у дома и постигна престижни победи този сезон. Аз се надявам да победим и да постигнем дубъл над тях”, каза Манолов пред Днес +.

До лятото на 2013 година таранът носеше екипа на “моряците” и бе един от най-обичаните футболисти от феновете, защото винаги играеше със сърце и се раздаваше на пълни обороти. “Сега играя за друг отбор и не знам как ще ме посрещнат привържениците на Черно море. По време на престоя ми във Варна те винаги ме подкрепяха, за което им благодаря”, сподели юношата на ЦСКА.

В есенния мач от настоящата кампания Литекс победи “моряците” с 2:1 в Ловеч, а победното попадение реализира именно Миро Манолов. “Надявам се да имам късмет и да се разпиша отново срещу Черно море. Не съм първият футболист, който вкарва на бившия си тим”, заяви още нападателят.

Той добави, че в Литекс все още не мислят за титлата, въпреки че са на една точка от върха и зимуваха, като есенен първенец. “Основната ни цел е да се класираме за евротурнирите. Рано е да мислим за шампионската титла. Нека първенството да се раздели на двете седмици и да минат първите мачове. Тогава ще видим на къде сме.