Пижо и Пенда ще кичат варненските малчугани на 1 и 2 март

Варна Лайф

26-02-2014, 18:41

Снимка:

Държавен куклен театър

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Баба Марта идва с празничен спектакъл в кукления театър

На 1 и 2 март Пижо и Пенда в компанията на любими куклени герои ще закичат всички малчугани с мартенички. Баба Марта идва при варненските деца с празничния спектакъл "На гости на Баба Марта" в Държавен куклен театър - Варна.

Сцената на театъра се готви за преобразяване, за да се превърне в Къщата на Баба Марта, пълна с поучителни детайли от старинния български бит. Добрата старица ще посрещне гостоприемно малчуганите в своя уютен дом и ще покаже на тях и техните родители как се преде вълна, що е то хурка, за какво служи вретеното. Сръчните й ръце ще изпредат и изплетат мартенички за всички, а Пижо и Пенда ще закичат за здраве всеки малчуган.  

В празника ще се включат и много от любимите куклени герои на варненските деца. В постановката ще видим Зайко, Жабките, Меца, Щъркела, Вълка и Лисицата. С много музика и веселие те ще забавляват гостите, а в ролите ще влязат обичаните актьори от трупата на Държавен куклен театър Варна -  Таня Жекова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Емилия Петкова, Галин Гинев, Йоланта Райкова, Таня Велянова, Живко Жеков.

Началният час на пъстрия мартенски куклен празник в събота и неделя е 11 ч.