Черно море привлече Димо Атанасов

Подписа договор за три месеца

Отборът на Черно море привлече ляво крило. Това е Димо Атанасов, който ще носи екипа на "моряците" до края на сезона. Информацията бе потвърдена от наставника на Морето Георги Иванов, който поясни, че договорът на играча е за срок от три месеца. В момента Атанасов тренира на Тича.

За последно Атанасов е играл за тима на Славия, където бе използван като ляв бек. Гонзо обаче възнамерява да разчита на Димов по левия фланг на атаката на варненци през пролетта. 

Роден е на 24 октомври 1985 г. в Русе. Висок е 181 см и тежи 77 кг. Юноша е на ОФК Павликени и е забелязан от хора на Локомотив (София) когато е едва на 15 години, но подписва с "железничарите" през есента на 2003 г. С екипа на Локомотив (Сф) дебютира на 12 ноември 2003 г. срещу Сливен в мач-реванш за купата на страната (3:0). В "А" група има 150 мача и 19 гола. Бронзов медалист през 2006/07 и 2007/08 г. с Локомотив (София).

Има 5 мача за купата на УЕФА за Локомотив (Сф). За младежкия национален отбор е изиграл 8 мача и е отбелязал 2 гола. Реализира гол в срещата с Украйна за квалификациите за ЕП-младежи до 21 години. 

Димо е носил екипа още на Лудогорец, Локо (Пд) и Ботев (Пд).

След отличните му изяви за младежкия национален тим на България имаше спекулации за негов трансфер в чужбина.