Още един командир обучен да води "Пантер"

Мисия Варна

26-02-2014, 13:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След преминаване на задължителната теоретична подготовка и успешно преминати изпити, в началото на февруари започна летателната подготовка на капитан Георги Анастасов

Завърши обучението на още един командир на екипаж на вертолет "Пантер", съобщиха от ВМС. През 2014 година в морската авиобаза "Чайка", след двугодишно пълноценно усвояване на новопридобитата авиационна техника, стартира обучението на поредния командир на екипаж на вертолет "Пантер", но вече от инструктори от авиобазата и по програмите за обучение на летателните екипажи от Военноморските сили. 

След преминаване на задължителната теоретична подготовка и успешно преминати изпити, в началото на февруари започна и летателната подготовка на капитан Георги Анастасов. Изпълнени бяха предвидените превозни полети на висене, по кръга и за изпълнение на аварийни процедури.

На 25 февруари 2014 година, след изпълнението на три контролни полета по кръга, капитан Анастасов беше допуснат и излетя за първия си самостоятелен полет на вертолет "Пантер". След успешното кацане, беше поздравен от колегите си по стара авиаторска традиция.

Колегите и личния състав на военно формирование 36940 пожелават на капитан Анастасов преди всичко здраве, късмет, неугасващ ентусиазъм при овладяването на техниката и нека броя на излитанията да бъде равен на броя на успешните кацания!