30 френски компании с интерес за инвестиции във Варна

Мисия Варна

26-02-2014, 10:39

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Френският бизнес в морската столица е представен на високо ниво - като Eкспресбанк, Далкия, Тотал

Организирането на бизнес форум, по време на който френски компании да представят възможности за инвестиции във Варна, предложи председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае, по време на среща с кмета на морската столица Иван Портних. В неправителствената организация членуват представители на 275 кампании. Подобни срещи вече са били проведени успешно във Пловдив и Русе.

Във Варна традиционно френският бизнес е представен на високо ниво - като SG Eкспресбанк, Далкия, Тотал, затова разширяването на контактите и взаимодействието с местния бизнес е важна задача за нас, коментира Стефан Дюлае. Той допълни, че очакванията са във форума да се включат представители на поне 30 френски компании. Със сигурност срещите ще бъдат полезни и за френските, и за варненските фирми, тъй като ще бъдат създадени възможности за установяване на нови контакти, каза той.

Пълна подкрепа за организиране на събитието обеща кметът Иван Портних, който сподели, че привличането на инвестиции е важна задача пред местната власт – както за подобряване на бизнес климата, така и за осигуряване на работни места.

Още две важни теми бяха обсъдени по време на срещата – взаимодействие и съвместни прояви между Варна и Френско-българската търговска камара при презентиране на кандидатурата на Варна за културна столица на Европа през 2019 г., както и организиране на специални мероприятия, в чест на 50-годишния юбилей на балетния фестивал в морската столица.