Мотористка два пъти спаси бебе на пътя

Животът

25-02-2014, 18:06

Снимка:

nydailynews.com

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Върнала го към живот буквално на улицата

5-месечният Себастиян внезапно спрял да диша и посинял, докато леля му карала по магистрала във Флорида, САЩ. За щастие на бебето, родено недоносено и с дихателни проблеми, по света все още има хора, които са готови да се отзоват на помощ. Когато инцидентът се случил, Памела Раусер спряла колата си, излязла на пътя и започнала да крещи за помощ.

По ирония на съдбата точно тогава минавал фоторепортера от Маями Хералд Ал Диаз. Журналистът обаче не спрял, а продължил докато не видял полицейски патрул. Заедно с него се върнали на местопроизшествието, където вече били спрели автомобили с хора, отзовали се на помощ. 34-годишната мотористка Лусила Годой също отбила и именно тя, заедно с дошлия полицай били тези, които върнали детенцето към живот.

За лош късмет обаче, почти веднага то отново спряло да диша. В това време били спрели два екипа пожарникари. Заедно с тях, отново мотористката направила повторно изкуствено дишане на Себастиян, докато малките му дробове, отново заработили.

Точно тези кадри е хванал и журналистът, довел полицая. "Като журналист, аз исках да хвана камерата и да заснема цялата ситуация от самото начало, но като човек успях да направя само едно - да продължа и да доведа помощ", казал Диаз пред Дейли Нюз.

Малкият късметлия бил отведен в болницата Джаксън Мемориъл и е в стабилно състояние.