Какво точно искат тези във Варна?!

Спорт

25-02-2014, 11:12

Автор:

Симеон Кичуков, 7 дни спорт

Всичко от Автора

Интересно е как хора като шефовете от ТИМ търпят някакво вмешателство

Черно море се намира в може би най-странния си сезон за последните няколко години. Варненци нито могат да се усмихнат, нито пък да се ядосат. Ситуацията в момента при тях е някакво средно положение, по-скоро неопределено, което предизвиква смесени чувства. Заради това не е никаква изненада, че съвсем доскоро Георги Иванов и неговите футболисти бяха определяни за герои, а в момента едва всеки футболен “експерт” от Варна уволнява треньори и къса глави на играчи. И всичко това заради една загуба от слабака Пирин ГД.
Най-големият хит обаче беше след края на мача с неврокопчани.
Разярените фенове на Моряците спряха автобуса и потърсиха сметка на играчите. Инициатор на всичко това пък е шефът на Националния фенклуб на Черно море Иван Михайлов. Той, съпровождан от малка групичка, влиза в рейса да се разправя с футболистите. Всичко това е много странно и буди огромен брой въпроси.
На първо място е много интересно какво всъщност искат тези? Сред исканията на феновете били отборът да спре да се излага срещу такива като Пирин ГД. Нещо повече, запалянковците са изявили желание отборът по-добре да отиде в "Б" група, но да не записва такива резили с юношите. По-притеснително е, че тези във Варна в действителност май не знаят какво искат. Преди началото на сезона същите тези от трибуните скачаха на Георги Иванов, че не залагал на юношите. Тогава Гонзо пускаше повече Жоро Илиев и останалите опитни играчи. Феновете обаче пропуснаха друга много важна подробност - в състава имаше наложен друг много млад футболист в лицето на Георги Китанов. Това обаче не беше достатъчно и пак имаше недоволство срещу треньорите.

Сега на тези във Варна пак Гонзо им е крив. Пускал много юноши, в отбора нямало опит и т.н. Абе, хора, май нещо не сте наред. Защото това са същите онези от трибуните, които през лятото пищяха на пловдивчанина, че не пускал онези, които той сега лансира.

Вторият въпрос, който изниква, е за какви са се взели тези във Варна? Да, Черно море със сигурност не е сред водещите отбори, нито играта е блестяща нито точките са чак толкова много, но пък отборът определено надскочи очакванията. Преди сезона се твърдеше, че с дадените от Гонзо точно 0 лв., Черно море ще бъде във втората седмица. Да, ама не - варненци биха Левски, биха ЦСКА, биха и шампиона Лудогорец. С една дума, нито един от водещите отбори не си взе мача на "Тича". Но това не пречи на феновете пак да плачат. Във Варна май започнаха да попиват лошия пример на Левски и ЦСКА. Малко е несериозно обаче, след като на "Тича" много бързо забравят къде бяха допреди идването на собствениците от ТИМ. Във Варна не знаеха дали ще имат професионален отбор, след като Черно море беше под угрозата да бъде закрит.

Последният въпрос, който повдига акцията на феновете, е какво целят с това. Ясно е, че няма как фенската маса на варненци да започне да влива акъл на собствениците от ТИМ
Никой досега не го е правил, няма и да го направи. Не във футбола, а по принцип.

Нездравословно е! Какво обаче ще направи групировката, не се знае. По някое време на ТИМ-аджиите обаче може и да им писне и да спрат да бъдат толкова толерантни. Засега те оставят виковете на феновете без последствия. Самите запалянковци пък обичат да надигат глас, но най-често го правят срещу Георги Иванов, не и срещу началниците. А в крайна сметка точно те решиха да освободят или продадат футболистите, които биха грандовете и вкараха Черно море в топ 7. Така че дори въпросите да са верни, те не са към точния човек.