Деца изнасят урок по патриотизъм

Варна Лайф

25-02-2014, 09:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Възпитаници на училищата в Аксаково ще мерят сили в конкурс-рецитал "Обичам те, моя Родино"

Артистични възпитаници на училищата в община Аксаково ще изнесат урок по патриотизъм в навечерието на 3-и март. На 26-и февруари, в 14:00 часа в сградата на Общинския детски комплекс в Аксаково децата ще вдигнат градуса на национално самочувствие преди националния празник на страната с конкурс-рецитал "Обичам те, моя Родино".

В рамките на надпреварата умения в изразителното представяне на класически български патриотични стихове ще премерят 12 ученици – по двама от всички 6 училища на територията на община Аксаково. Рецитаторите ще се състезават в две възрастови групи – 1-4 клас и 5-8 клас.
За победителите на първите 3 места организаторите на конкурса – Общинския детски комплекс в Аксаково са подготвили грамоти и награди. Поощрения ще има за всеки от участниците, уточни директорът на комплекса Росица Стоилова.

Преди началото на същинската надпревара, организаторите са подготвили на мултимедия кадри от ключови за развитието на България мигове, които столетия по-късно са източник на национална гордост и самочувствие.