Българите победиха чужденците в Мача на звездите

В зала "Конгресна" във Варна родните баскетболисти спечелиха с 95:88

Отборът на Volkswagen, съставен от българските баскетболисти от TESY Национална Баскетболна Лига, победи състава на Turkish Airlines, в който се подвизаваха чужденците. Родните играчи спечелиха срещата за втора поредна година. Крайният резултат в зала "Конгресна" във Варна бе 95:88.

Двата тима се опитаха да бъдат максимално атрактивни и същевремнно да се забавляват на терена. Срещата се състоя от три части, в които българите надиграха чужденците в лежерно темпо, като всички се пазеха от контузии, с оглед на предстоящия турнир за Купата на България. В останалите 10 минути от редовните 40, отборът на българите се изправи срещу шампионския тим на Черно море от края на 90-те години на миналия век, губейки от варненските легенди. Седем играчи на отбора-победител се отчетоха с двуцифрен точков актив.

Призът за "Най-полезен играч" на срещата бе спечелен от местния любимец Асен Великов, който завърши с 10 точки, 9 асистенции, 5 борби и 3 отнети топки и постигна най-висок коефициент от своя отбор - 24.

Освен Асен Великов това бяха Павел Маринов (14), Божидар Аврамов (12), Иван Лилов (11) и Симеон Илиев, Павел Иванов и Николай Върбанов с по 10 точки. За чужденците Джеймс Анакриън наниза 26 точки, Върнън Тейлър вкара 20, а Шон Барнет се отчете с 22.

Очаквайте снимки и видео от HDI Мачът на звездите