Спартак ще спори за оставане в Елита с 6 отбора

Спорт

21-02-2014, 13:14

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орела чака защитник

Спартак разтрогва с Геша

ВИДЕО: Орела поздрави Лудогорец за великата победа над Лацио

Според наставникът на Спартак 1918 Атанас Атанасов - Орела неговият отбор ще води тежка битка за оцеляване в Б група с още 6 отбора. В момента варненци са под чертата с актив от 11 точки и нямат право на грешка срещу преките конкуренти, ако искат да запазят мястото си в професионалния футбол.

"6-7 отбора сме в мелницата за оцеляване. Дано по-рано ние се измъкнем и да останат шест”, надява се Орела. Освен Спартак в борбата за спасение са замесени още Академик (Свищов), Раковски, Ботев (Враца), Дунав (Русе), Ботев (Гълъбово), Витоша (Бистрица) и дори Пирин (Разлог). Единствено за Ботев (Гълъбово) Атанасов призна, че няма наблюдения върху отбора. "Другите ги познаваме достатъчно. В Монтана правят стройна организация. За лидера Марек няма какво да говорим, там нещата са сериозни. Не знам Хасково какви цели ще има през пролетта. В Свищов стягат селекция, Ботев (Враца) също сформира добър отбор. Раковски са стабилни, след като при тях играят ненужните в Ботев. С другите отбори от региона се познаваме и няма с какво да се изненадаме”, коментира Орела.

Атанасов коментира и успеха над Нефтохимик в предпоследната контрола от зимната подготовка, спечелена от варненци с 1:0.
"Не отдаваме голямо значение на победата с Нефтохимик. В тези мачове няма точки, нито премии, така че...".

"Иначе има настроение в отбора, продължаваме да се готвим за шампионата. Положителното е, че има желание в играчите, но има много неща, които не ми харесват. Ясно е, че за един месец не можем да очакваме кой знае какво. На 1 март около 17 ч. ще ви кажа дали отбора е готов за първенството", коментира още треньорът на Спартак.

Той използва днешната пресконференция, за да поздрави и тима на Лудогорец за великата победа с 1:0 над Лацио в Рим. „Перфектен отбор са, най-добрият в България. Задружни са и имат колектив. Играят хубав футбол и се видя, че могат да се мерят с отбори, като Лацио”, завърши Атанасов.