Четири листчета хартия срещу 1000 лева, или как се "разваля" магия

Крими

20-02-2014, 15:22

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шериф Ходжа разваля магии в съда

Срещу Шериф ходжа има и други дела за измами. Страх ме е от него, каза на излизане от съда измамената Мария

Шериф ходжа завлякъл пенсионерка с 1000 лв. с обещание да развали черна магия. Това стана ясно на дело срещу него във Варненския районен съд. Името му е Александър Чакъров, но е известен като Шериф ходжа. Според рекламите и платените публикации за него, 58-годишният мъж помага на хора с объркана карма.

През август 2012 г. 75-годишната бивша фелдшерка Мария Груева прочела репортаж за него във вестник. Жената била вдовица и страдала, че отношенията й с децата Виолета и Александър куцат. Поискала от Шериф ходжа да й даде съвет. Открила координатите му и се свързала с него. Уговорили се да се срещнат, информира вестник "Труд". На 23 август тръгнала от Петрич за Варна ."Отидох в офиса му, там беше и негова сътрудничка. С мен говори тя. Той само четеше от Корана и си говореше с нея на турски.

Жената ми обясни, че на семейството ми е направена черна магия и ходжата може да я развали за 2500 лв. Трябвало да се платят по 500 лв. за всеки член от фамилията. Отказах, защото пенсията ми е 180 лв. Тогава те смъкнаха таксата на 1000 лв.", разказа измамената. У себе си тя имала 200 лева, които дала. Не получила разписка. Останалите 800 лв. взела назаем и ги превела на ходжата на следващия ден.

"Още връщам тези пари и живея с по 100 лв. месечно", ожали се пред съда Груева. Тя е граждански ищец и частен обвинител по делото срещу Шериф ходжа. Моли да не бъде снимана, защото се срамува от постъпката си. Но разказва, че срещу хилядарката получила от ходжата три листчета с изписани на тях текстове от Корана и четвърто, сгънато като амулет.
Трябвало три дни да държи листчетата под възглавницата си и после да ги пусне във вода. 20 дни по-късно видяла, че няма ефект. Отношенията й с децата продължавали постарому. Затова звъннала на ходжата да го попита дали нещо не е направила както трябва.

Той я успокоил и й пратил колет с още листчета, за чиято доставка Груева платила 6 лв. Когато и това не помогнало, сътрудничката на Чакъров й предложила да брои още 840 евро, за да получи от Турция бял катран, който 17 дни в полунощ да слага на гробищата. Груева вече започнала да се съмнява, че някога магията ще бъде развалена. Отказала новото предложение и си поискала хилядарката обратно.

Сътрудничката й обяснила, че парите вече са предадени в джамията и я заплашила, че на семейството й ще се случи най-лошото. "Нека ви обясня, момичета - обърна се към съдийките Чакъров. - Тази жена не спази указанията ми, отказа да довърши процедурите, деветата й чакра не се затвори и нейната негативна енергия се прехвърли върху сина ми, който се поболя." След това показа протокол от ТЕЛК, че синът му се разболял тежко.

"Магия за един ден не се разваля. Някога са нужни и 50 дни. Най-тежко е с черната, тя и срещу теб може да се обърне, затова за развалянето й вземаме по-скъпо", добави сестрата на Чакъров - Илияна Илиева, призована за свидетел. Тя също работела като ходжа. Плащала си патентен данък и ползвала нумерология, за да види проблема на клиентите си. Илиева бе доведена в съда в белезници, тъй като е в пловдивския арест от 7 месеца.

"Една жена ми даваше злато да направя черна магия на племенника й, че всичко да остане на нейното дете. Отказах и ме натопиха", поясни свидетелката. Тя отказа подробности за начина, по който врачува, и таксите, които взема. "Ако всичко ви обясня, ще ми вземете хляба", сопна се тя на съдия Албена Славова. После обяви, че тя и брат й имали сертификати от неправителствена организация, но не се сети за името й. С мотив, че няма пари за път, в съда не се яви бившата жена на Александър Чакъров - Зюмбюла Костова, за която се предполага, че е била сътрудничката му. Тя ще бъде доведена принудително в съда през април.

"Срещу Шериф ходжа има и други дела за измами. Страх ме е от него", каза на излизане от съда измамената Мария Груева, цитирана от вестник "Труд".