Шестима варненци организирали кражба на агрофирма за 25 000 000 лева

Крими

20-02-2014, 10:16

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Обявени са за общодържавно издирване

Установена е групата, която през януари открадна с фалшиви документи фирмата на един от най-големите арендатори на земя у нас – плевенският бизнесмен Павел Стоименов. Участниците в нея са шестима мъже от Варненско, информира "Преса". Все още не са арестувани, защото се укриват. И шестимата са обявени за общодържавно издирване. Това съобщи шефът на плевенската областна полицейска дирекция гл. инспектор Йордан Каменов. "Според събраните досега данни от разследването организатори на кражбата са двама от заподозрените. Работата по случая обаче продължава. Не е изключено в престъпната схема да са участвали и други лица" – поясни инспектор Каменов.
С решение на Плевенския окръжен съд Павел Стоименов от вторник отново е собственик на ЕООД "Агро – Бел 2001". Фирмата му, която има активи за около 25 млн. лв., беше открадната, докато той почивал със семейството си в чужбина в края на миналата и в началото на тази година. Престъпниците използвали регистриран електронен подпис на варненеца Станимир Весков. С него успели да фалшифицират всички необходими документи, включително и нотариално заверен договор за покупко-продажба на ЕООД "Агро – Бел 2001" . После без никакви проблеми "промяната" в собствеността била вписана в търговския регистър.
"Представих в съда доказателства, че тази промяна е извършена с неистински документи, и успях да си върна фирмата. Предстои да впишем новата промяна в търговския регистър. Ще водим и дело в Шумен, за да си върнем 60-те декара земя, които престъпниците са успели да продадат преди да открия измамата" – каза пред "Преса" Стоименов.