600 лева за 2 часа и без "дребен шрифт"

Парите

19-02-2014, 22:50

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Английска фирма раздава бързи кредити във Варна при прозрачни условия

12 клона ще открие в България британската компания „Провидент Файненшъл България”. Първият отвори врати днес във Варна на бул. „Сливница" 189.

2,5 милиона клиенти в Европа и Южна Америка вече се довериха на финансовата институция за бърз кредит при прозрачни условия. Компанията, която е част от International Personal Finance, е на европейския пазар от 7 години, а от септември 2013 до днес вече има 150 клиенти и във Варна.

Тя е един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа и вече е добре позната в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва, както и в Мексико.

Варненският клон на "Провидент" раздава високорискови кредити между 250 и 2500 лева. Условията за получаването им са прозрачни, без коварния "дребен шрифт" в договорите.

„Разликата между нас и останалите подобни компании на пазара е, че абсолютно всички наши кредити са с прозрачни условия. Когато клиентът провери желаната от него сума с електронния кредитен калкулатор на нашия сайт, той ще види абсолютно същата сума в своя договор. Няма допълнителни и наказателни такси, ако при определени условия клиентът има затруднения в плащането. Няма никакви допълнителни утежнения извън това, което е влязло в договора”, обясни Анастасия Стоянова – мениджър „Човешки ресурси” на „Провидент Файненшъл България”.

Кредит може да бъде отпуснат за 2-3 часа, но договарянето никога не продължава повече от 48 часа. Най-често отпусканите суми са около 600 лева. Минималният срок за погасяване на кредита е 27 седмици, но той също подлежи на гъвкаво договаряне. Вноските могат да се правят чрез банков превод, но могат да бъдат събирани и от представител на компанията на домашен адрес.

Британският кредитор никога не подписва договор с клиент, ако не е убеден, че той няма да може да върне заема, предупреждават финансовите агенти във Варна, които ще управляват и дейността на „Провидент Файненшъл България” в Добрич и Балчик. „Понякога наши клиенти кандидатстват за определена сума, но ние преговаряме с тях за по-ниска, за да сме убедени, че могат да си го позволят”, обяснява Анастасия Стоянова.

При финансови затруднения на клиентите кредитните консултанти обсъждат с тях различни възможности за погасяване на заемите.

Засега в местния клон на "Провдиент" работят 21 кредитни консултанти. Очаква се скоро те да са 90, а през 2018 г. варненският офис да достигне пълния си капацитет от 7500 клиенти.