Ремонтират козирката на "Гъбата"

Мисия Варна

19-02-2014, 14:39

Снимка:

maps.google.com

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пресъхнаха чешмите с минерална вода

Обезопасяват опасната фасада след предписание на районния кмет

Централната баня, по-известна като "Гъбата" и една от емблематичните доскоро сгради в града, ннма да бъде ремонтирана. Докато от дружеството, стопанистващо сградата, решат какво ще има на нейно място, ще укрепят единствено козирката, която се срути преди седем години.  Това зави за Дарик търговският директор на дружеството Андрей Василев.

"Гъбата" не работи вече трета година, заради окаяното състояние на водопровода за минерална вода. По думите на Василев, той е "съсипан" от абразията на химичните елементи, които съдържа водата. За възстановяване на водопровода били нужни повече от 270 000 лева. В момента банята генерирала единствено загуби, а освен това и наводнявала мазите на съседните кооперации.

В момента на нейна територия работи само един хранителен магазин, но клиенти се оплакват, че и той не е в добро състояние.

В близките седмици предстои козирката на сградата да бъде укрепена, след като граждани са сигнализирали за лошото състояние на постройката и опасността от повторно срутване. Вследствие на сигнала, кметът на район "Одесос" Георги Недев е издал предписание за укрепване или събаряне на останалата част от козирката.