Деца връщат спомена за археологическото лято

Варна Лайф

19-02-2014, 11:09

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

22 февруари: "Откривателите на съкровища" представят сборника си

Клубът по археология „Откриватели на съкровища” ще представи сборника „Археологическо лято във Варна” на 22 февруари - събота, от 14.00 часа, в зала „Одесос” на Археологически музей – Варна, съобщиха от музея.

През лятото на миналата година група деца на различна възраст, от различни училища, обединени от любовта си към археологията, посещават едни от  най-значимите археологически обекти на Варна -  ранно- християнския манастирски комплекс в местността „Караач теке”, ранно-християнския манастир на Джанавара, крепостта Кастрици и сакралния център на нос Св.Атанас край Бяла. За два месеца децата стават съпричастни на атмосферата и нелекия труд по време на разкопките. Сборникът е събрал впечатленията на младите археолози от видяното и наученото. Те по свой начин допълват професионалните разкази на научните ръководители на проучванията в тези обекти.

 „Археологическо лято във Варна” се издава по програмата на Младежки форум за партньорство с местната власт. Сборникът е част от продължаващата вече три година съвместна работа с екипа на РИМ-Варна.

На представянето ще участва и музикално „Студио ДА” с ръководител Доно Цветков