Награждават талантите в конкурса "Любовта в нас"

Варна Лайф

19-02-2014, 09:45

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Специалната награда на кмета на Варна е присъдена на Александра Маринова от Първа езикова гимназия

493 участници от над 100 населени места в България и Испания се включиха в Седемнадесетия национален конкурс „Любовта в нас”, Варна 2014 г., съобщиха от организаторите. В събота в пленарна зала на общината ще се проведе концерт и тържественото награждаване на лауреатите от конкурса. Ще бъдат връчени 45 награди – авторски плакети и дипломи на лауреатите в конкурса. Ще бъдат връчени и Специалната награда на Кмета на град Варна г-н Иван Портних, която е присъдена на  Александра Маринова Маринова, десетокласничка от Първа езикова гимназия, Варна; Специалната награда за литературно творчество  на Националния дворец на децата на  Ива Трифонова  Русенова, 10 г. ЛК „ Компас”, от Карнобат;  Специалната награда на Сдружение”Литературно Общество-Варна” на  Александра Кьосева от ОУ „Йордан Йовков” Варна и Клементина Стоянова от НГХНИ „Константин Преславски”, гр.Варна  и Специалната награда за компютърна рисунка на Националния дворец на децата на Александра Димчева Димова от КШ „Вале” гр. Хасково. Специални награди ще връчат и Езиков център „Логиста” и Сдружение „Проект Старт”.

 

„Любовта в нас” е включен в Националния календар на МОН за извънучилищни дейности и се организира и осъществява от Общински детски комплекс – Варна, под патронажа на Кмета на гр. Варна. За трета поредна година „Любовта в нас” е достъпен и за българските деца по света, а  от 2014 г.  възможност за участие имат и млади автори от 19 до 30 годишна възраст, и българи, живеещи в чужбина. Интересът към конкурса е голям, защото той е единственият, в който отличените творби се публикуват освен в сайта на ОДК–Варна, във вестник „Литературно общество”, в литературен алманах „Докосване до Касталия” и варненските медии.

В раздел „Литературно творчество” са се включили 616 литературни творби, от които в проза 218 и 398 стихотворения. Жури с Председател: Станислав Пенев, поет  – член на Съюза на българските писатели, председател на Сдружение „Литературно Общество” – Варна, главен редактор на вестник „Литературно общество” разгледа и оцени творбите, разпределени в четири възрастови групи в два раздела: Поезия и Проза.

В раздел „Компютърни визуални изкуства” жури с Председател: инж. Мая Валентинова Боянова – старши учител, педагог по „Информационни технологии” /ИТ/ разгледа и оцени общо 114 творби на 111 участника - 100 компютърни рисунки  и 14 мултимедийни презентации.