ДПС готови за предсрочни избори

Новините

18-02-2014, 13:22

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Омръзнало им да слугуват на БСП

В ДПС са готови за парламентарни избори, ако информацията, че ГЕРБ и няколко червени депутати ще подкрепят декларацията на "Атака", се потвърди. Това заявили народни представители от движението след заседание на парламентарната група на партията, отразено от Фрогнюз.

"Писна ни да сме слуги на БСП! Омръзна ни да се оправдават с нас, когато не могат да направят нещо и не си изпълняват предизборните обещания" - такива изказвания са се чували на сбирката на групата.

Участник в заседанието е споделил в интервю за "Преса", че от движението ще предприемат "други мерки", ако въпросната декларация бъде подкрепена, като това означава готовност за предсрочни избори. Според депутати никой не е по-готов от ДПС за избори, а всички останали били в неизгодни позиции.

Гласуването по Изборния кодекс също ще е определящо за отношенията с БСП. Заместник-председателят на партията Рушен Риза няма намерение да отстъпва от принципите на движението и няма да допусне да им бъдат извивани ръцете, дори това да означава нови избори.