10 000 месечно плащали от ДСБ за "тролене" във форумите

Новините

18-02-2014, 13:00

Снимка:

Радан Кънев

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Според документ показан от Радан Кънев, това е ставало по времето на Костов

10 000 лева е получавала агенция, за да "рекламира" ДСБ в интернет пространството. Това става ясно от договор от 2011 година, показан от Радан Кънев пред камерите на бТВ. Говорителят на Реформаторския блок каза още, че договорът е отразен коректно пред Сметната палата.

"В интернет съм отпреди да бъда в политиката. Знам ефекта на "троленето". Сега видимо партиите ползват подобни услуги и губят. Сигурен съм, че и ние сме загубили", заяви Радан Кънев. Той уточни, че договорът е подписан от финансовия директор на партията и изрази съмнение Иван Костов лично да се е занимавал с подобни неща.

"Боли ме сърцето като гледам сумите, защото с тях бих направил друга интернет кампания", призна Кънев и нарече подписания документ "сбъркана от пиарска гледна точка тежка греша". Той отрече коментарите да са били хулителни и негативни.

"Цената сме я платили със загубата на изборите. Българските социалисти обаче не се учат и ще си платят на изборите", прогнозира още заместникът на Костов.

Кънев обясни, че научил за съществуването на този договор от публикация в сайта "Биволъ". Той увери, че ако е знаел по-рано, би се възпротивил, защото ползването на коментарни функции от хора, които не коментират искрено, изкривява действителността. Кънев заяви, че 3-месечният договор е прекратен още в момента, когато станало ясно, че се публикуват коментари в полза на ДСБ, в частност на Прошко Прошков като кандидат-кмет на София.

Радан Кънев изрази и отношението си към събитията от протеста в Пловдив. Той повтори позицията на реформаторите, че зад протеста в Пловдив и погрома над Джумая джамия прозира "ръката на посткомунистическата мафия", която според него винаги се протяга в предизборна ситуация. "Това е опасно палене на чергата. Слава Богу, много граждани са толерантни и не се хващат на тези неща", заяви още той. В събитията от последните дни, Кънев вижда връзки между "групировката" около Николай Бареков и ВМРО от една страна, и ДПС от друга.

Реформаторът попита риторично дали собственикът на футболния клуб Ботев (Пловдив) Цветан Василев, не е в тесни връзки с ДПС. Според него въпросът за агитацията на чужд език е бил повдигнат изкуствено, за да се активизира крайният вот - на националистите и на етническите турци. "Атака" пък отчаяно се опитвали да "спасят лицата си" пред своите избиратели, затова били готови дори да нагнетят напрежение и да предизвикат конфликт в обществото.