С общоградска кампания събират пари за храма "Св. Прокопий Варненски"

Работното заглавие на инициативата е "Не ние градим храма, а храмът гради нас"

Да бъде организирана общоградска кампания за набиране на средства за довършване на православния храм "Св. Прокопий Варненски" предложи митрополит Йоан по време на среща с кмета на морската столица Иван Портних. Първа копка на най-големия християнски комплекс във Варна бе направена през 2006 г. , а оттогава градежът върви с помощта на дарения. 
Работното заглавие на инициативата за набиране на средства е "Не ние градим храма, а храмът гради нас".
"Това, което в исторически план е заложено между църква и светска власт, са отношения на принципа на хармонията, която виждаме и във Варна. Благодарим за това, че в общинския бюджет за тази година предвидихте средства за храм "Св. Прокопий Варненски", обърна се към кмета митрополит Йоан. "В тези трудни времена доброто сътрудничество с църквата е много важна задача, затова се опитваме, макар и с малки стъпки, да бъдем полезни и да помагаме за реализиране на идеите и проекти, които имат за цел развитието на духовността", каза Иван Портних.
Отец Георги запозна кмета с проект за озеленяване на района, с идеи за провеждане на конкурс за есе сред варненските ученици на тема "Моят Великден". Отец Василий Шаган от храм "Св. Николай" пък припомни, че тази година се навършват 1150 г. от покръстването на българите, годишнина, която може да бъде повод за различни мероприятия. Повдигната бе и темата за изграждане на нова църква в кв. "Аспарухово".