Парите от Общината за Спартак най-рано през март

Соколите се нуждаят спешно от финансовата инжекция, тъй като на този етап нямат алтернативни източници на средства

Най-рано през март футболният клуб на Спартак 1918 може да получи първия транж от гласуваните в бюджета на Общината 200 хил. лева, научи Varnautre.bg. Въпреки че соколите се нуждаят спешно от финансовата инжекция, тъй като на този етап нямат алтернативни източници на средства, до края на месеца няма да получат и стотинка. Причината е, че в момента тече срок за обжалването на бюджета, който изтича в края на месеца.

Така, в най-добрия случай Спартак може да получи първия транж през първата седмица на март, разбира се, ако няма обжалване на бюджета, което ще удължи срока за влизането му в сила.

Така финансовата нестабилност на клуба стои на дневен ред. В Спартак се надяват да получат парите възможно най-скоро, тъй като разходите и дълговете на "соколите" растат с всеки изминал ден. Както вече стана ясно, варненци ще картотекират футболистите на 24 февруари, а преди това трябва да платят и парите по неустойката на Георги Иванов-Геша, за да може да запишат в БФС Атанас Атанасов, като треньор в представителния тим.

Соколите дължат и пари за участието си в Албена къп, а и времето за заплати и квартири на футболистите изтича. По тази причина шефовете на клуба са впрегнали всички сили за намирането на допълнителни средства, с които да закърпят положението за момента.