Клиент на прокуратурата оглави партийна структура във Варненско

Крими

17-02-2014, 15:43

Снимка:

СКАТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Уволнен от "Пазари" пише фалшиви сигнали срещу бившия си шеф

Бивш служител на общинска фирма "Пазари" оглави партийна структура на НФСБ във Варненско. Инж. Миролюб Бобев стана лице на Фронта в Аксаково на учредително събрание, проведено на 12 февруари. Самият Бобев, като наследник на герой от Илинденско-Преображенското въстание, често разказва за подвизите на дядо си, който "колел" турците наред. 

Успоредно с борбата за опазването на нацията инж. Бобев обаче ще трябва да отговаря и пред прокуратурата, научи Varnautre.bg. Срещу Миролюб Бобев има жалба за набеждаване, подадена от бившия му работодател - прокуристът на "Пазари" ЕАД Владимир Михалчев. 

В края на 2011 г. инж. Бобев е уволнен от общинската фирма. Причина за това стават постъпила подписка срещу Бобев от други служители на "Пазари" и няколко сигнала за злоупотреби.

След уволнението инженерът започва да пише анонимни сигнали с неверни данни до различни държавни институции срещу ръководството на "Пазари". Повечето от доносите са анонимни, но последния от сигналите Бобев подписва с името си. Така Бобев става клиент на прокуратурата. 

Според Наказателния кодекс за набедяване се предвижда лишаване от свобода от една до шест години. "Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание", гласи пред Чл.286(1) от НК.

Иначе лицето на НФСБ в Аксаково не може да се оплаче от липса на опит в политиката. Инж. Бобев е бивш общински съветник в същия град от БСП, който обаче бива отлъчен от групата на червените и впоследствие става независим. Преди да оглави структурата на Фронта, макар и без официално членство, Бобев е гравитирал и около ДПС.