До 30% по-евтино море, ако платите до края на март

Новините

17-02-2014, 06:35

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUTre

Всичко от Автора

В момента българите търсят пакети за чужбина -олинклузив почивки на море в Турция

До края на март клиентите, които си резервират и платят предварително лятната почивка, ще могат да ползват големи намаления. Отстъпките на туроператорите за ваканции у нас или в чужбина стигат до 30%, показа проверка на “Труд”.
“Българите вече се научиха, че имат сметка да си планират лятната почивка по-отдалече”, коментира Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Така например, ако 7-дневна почивка на морето в тризвезден хотел в България струва около 350 лв., след отстъпките цената пада на 245 лв.

От 24 лв. за нощувка със закуска тръгват предложенията за това лято на курорта Албена, който през 2014 г. чества 45-годишнината си. По този повод в комплекса ще има много празненства и новости. На 1 юли ще бъде открит част от аквапарка “Аквамания”. При завършването му догодина в атракциона ще има 600 метра различни пързалки, както и миниаквапарк за децата. Библиотеките на плажа на Албена това лято ще са три, след като първата обра овациите на туристите миналото лято.

Най-търсените от българите в момента пакети за чужбина са за олинклузив почивки на море в Турция. При тях най-евтините оферти започват от 400 лв. за седем нощувки. В съседна Гърция цените на едноседмичните ваканции тръгват от 600 лв.