БФС насрочи дата: Спартак 1918 картотекира футболистите на 24 февруари

Спорт

16-02-2014, 19:02

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Права за пролетта ще получат 22 футболисти, плащат на Геша до края на следващата седмица

Спартак 1918 ще картотекира футболистите за пролетния дял от шампионата в "Б" група на 24 февруари в централата на БФС. Права за новия сезон на този етап се очаква да получат 22 футболисти. Точно толкова играчи в момента се готвят със соколите. Сред тях са и 14-те нови попълнения, както и двамата юноши Десислав Дяков и Кристиян Радев, които се завърнаха в клуба.Датата е определена от футболния съюз.

От състава през есента останаха само шестима футболисти. Доскорошният капитан Станислав Желязков-Лъва, Славомир Събков, Роналд Донев, Дхихат Кямил, Никола Арнаудов и Янаки Смирнов, които ще са част от варненци в борбата за оцеляване във втория ешелон напролет.
Групата за картотекиране не е окончателна, тъй като трансферният прозорец все още не е затворен и е възможно "соколите" да привлекат още някой футболист, въпреки че наставникът Атанас Атанасов - Орела сподели, че селекцията е приключила.

През другата седмица Атанасов ще се срещне и с централния защитник Ивайло Русев, който се възстановява след операция на белия дроб. Наставникът иска опитния бранител в състава си до края на сезона, въпреки това какво е моментното му състояние. Русев има действащ договор със Спартак и в момента все още е в болнични. Бранителят вече е провел разговор с Орела по телефона.

До 24 февруари шефовете на Спартак ще трябва да приключат официално взаимоотношения и с треньора Георги Иванов-Геша, който води тима през есента и едва тогава Атанас Атанасов ще може да бъде назначен като наставник на соколите. Преди това обаче шефовете на варненци ще трябва да платят дължимите по неустойка в договора трудови възнаграждения на Геша, които се очаква да се случи през следващата седмица.

Групата на Спартак:

Вратари: Петър Денчев, Генко Славов

Защитници: Траян Дянков, Радо Тодоров, Роналд Донев, Станислав Георгиев, Петър Патев, Славомир Събков, Кристиян Радев

Полузащитници: Станислав Желязков, Георги Димитров, Иван Минчев, Дхихат Кямил, Никола Арнаудов, Валентин Веселинов, Николай Ботев, Борислав Борисов, Илиян Неделчев

Нападатели: Владислав Мирчев, Янаки Смирнов, Десислав Дяков, Деян Христов