Спартак загуби от Кокс, варненци бяха подкрепени от мощна агитка

Спартаклии отстъпиха с 20:31 в зала Конгресна на ДКС

Хандбалистите на Спартак (Варна) загубиха с 20:31 при домакинството си на финландския Кокс в първи осминафинал от европейския турнир „Чалъндж къп”. Варненци бяха подкрепени от близо 1000 души, които присъстваха на зрелищната среща в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта. Спартаклии бяха подпомогнати от мощна агитка на футболния Спартак, които обаче не припознават клуба от Селиолу за техния Спартак Варна. Привържениците бяха разпънали огромен транспарант с емблемата на соколите, а сред агитката имаше и много бивши футболисти на варненския клуб. Сред тях бе и ексцентричния Иван Петров, както и други легенди на футболния Спартак Варна. Преди началото на двубоя феновете хвърлиха на игралното поле бели ленти и се наложи те да бъдат премахнати, за да се проведе нормално мачът.

Домакините влязоха добре в срещата и поведоха с 3:2, след което отстъпиха инициативата на съперника, който на полувремето имаше преднина от 4 гола - 15:11. След почивката физически по-мощните финландци увеличиха аванса си и до края нямаха проблем да спечелят с убедителното 31:20 край морето.

От спартаклии най-резултатни бяха Димитър Георгиев и Бранимир Балчев, които реализираха по 5 гола. Веселин Станков и Пенчо Рачев завършиха с по 3, Йордан Попов вкара 2, а Живко Димов и Живко Георгиев - по 1. За победителите Таминен заби 9 попадения.

Реваншът с Кокс е на 22 февруари (събота) от 15 часа в Хелзинки. Два дни преди това Спартак ще играе отложен мач срещу Железничар в София от турнира за Купата на България.