Ресторант предлага пица по-люта от сълзотворен газ

Животът

16-02-2014, 16:00

Снимка:

express.co.uk

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Италианският ресторант в Англия предлага награда на този, който успее да изяде пицата

Малък италиански ресторант в Слифорд, Англия, предлага най-лютата пица в света. Тестеното изделие е 120 пъти по-люто от най-пикантното ястие във Великобритания. По думите на  собственика, то буквално може да накара езика да кърви, затова напълно заслужено си е получило името "Тестяна смърт".

Според скалата на Сковил, въпросната пица има зашеметяващите 12 милиона единици. За сравнение лютият червен пипер има между 3500 и 8000 единици, най-лютото индийско ястие, предлагано в Англия - 200 000, а сълзотворният газ - 5 милиона...

Готвачите приготвящи пицата, задължително носят маски, докато слагат в плънката 20 люти чушки от вида  "Trinidadian moruga scorpion", които са толкова люти, че могат да предизвикат сърдечен удар. Експерти са споделили след изследвания, че изяждането на подобно ястие може да наруши сърдечния ритъм и дори да докара халюцинации на лакомника, решил да рискува.

29-годишния собственик на ресторанта Джеймс Бродерик е обявил награда от 20 паунда на този, който успее да изяде пицата в рамките на половин час. Мераклията за парите може да изпие не повече от половин литър мляко по време на консумацията.

24 сантиметровата пица е всъщност обикновена пица с кашкавал, но под него са натъпкани в 120 грамова плънка, 12 милиона единици люто. Въпреки това собственика гарантира, че освен люта, пицата е и много вкусна. Разбира се само за този, който успее да успее да се абстрахира от смъртоносното изгарящо усещане.

Миналата година в рекордите на Гинес е записан Пол Брайшоу с пицата си с 5 милиона единици по скалата на лютото.