Тестваме се за СПИН анонимно и безплатно в мобилни лаборатории

Животът

12-02-2014, 15:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Доброволци от седем гимназии се вклюват в антиСПИН кампанията

По повод 14 февруари – Международен ден на влюбените, за шести пореден път стартира антиСПИН кампания във Варна. Тази година тя е под мотото "Животът е безценен" и поставя основен акцент върху предизвикателствата на рисковото сексуално общуване. 

От 12 до 14 февруари доброволци от училищните превантивни клубове от 7 варненски гимназии ще участват в разнообразни инициативи - обучителни сесии с връстници, презентации, дискусии.

Информационни кампании ще се проведат и в Средношколско общежитие на 13 февруари, както и в МОЛ Варна на 15 февруари от 16 до18 ч.
Варненци ще имат възможността да се изследват за ХИВ/СПИН анонимно и безплатно в мобилни медицински кабинети, разположени на пл. "Севастопол", както следва:

- на 14 февруари (петък) от 15.00 до 17.00 ч.

- на 15 февруари (събота) от 14.00 до 16.00 ч.

- на 16 февруари (неделя) от 14.00 до 16.00 ч.

Доброволци ще раздават превантивни материали, а медицински специалисти ще консултират желаещите да се изследват.

Целта е да се повиши мотивацията на младите хора за отговорно поведение като ключов фактор за добро репродуктивно здраве и предпазване. Дейностите по кампанията ще се реализират от специалисти и доброволци от дирекция "Превенции", Градски превантивен клуб, Регионална здравна инспекция – Варна, БМЧК, Фондация "SOS – семейства в риск", Сдружение "Съучастие", Фондация "За по - добро психично здраве", Фондация „Център за социално-екологични практики“, Фондация "И".