Звезди подкрепиха идеята за българско училище в Албания

Животът

11-02-2014, 16:10

Снимка:

Стефан Димитров

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Неофициално 150 000 българи живеят на територията на държавата

С детски ентусиазъм куп звезди рисуваха сърца за Свети Валентин с благородната идея да подкрепят инициативата да се изгради първото българско училище в Албания.


Гостите бяха обнадеждени, че се заражда това красиво събитие и с подкрепата на една бъдеща майка - бременната певица Стефани, която след месец ще дари съпруга си - футболиста Георги Мирчев, с женска рожба.Дарения направиха от сдружение "Български будители" представлявано от Цвете Борисова, Любен Стумбов от фондация "Деца на Вселената" и други.

Стефани поздрави гостите с първата българска песен, която е записана и на албански език. Часове преди събитието лудият репортер на Милен Цветков - Дани Петканов, се свърза с организаторите, за да изрази своето съжаление, че няма да успее да дари и своето сърце на кампанията, поради болест, но е готов да подкрепи  каузата щом оздравее.

Към инициативата се присъединиха още Мисис България Галина Недялкова с дъщеря си Ива, специалистът по покоряване на дамските сърца Алекс Ломски, красивата асистентка на Любо Дилов - Александрина Йорданова и много други.

"Благодаря ви, че подкрепихте каузата "Да построим първото българско училище в Голо бърдо, Албания". Всеки от нас е истински късметлия, щом може да се докосне до чудото, което все по-рядко ни се случва. Ние и до днес се гордеем с тези, които преди десетилетия са дарявали, за да учат и днес децата ни в училищата и университетите, строени с подкрепата на хора с големи сърца", каза водещата - журналистката Патриция Кирилова.

В Албания живеят над 150 хиляди българи, които говорят и  пишат на български, но искат  и децата им да учат майчиния език", каза още водещата.