Кирил Котев: Тези, които ни отписват, ще берат ядове

Не смятам, че сме отслабени като отбор, сподели още железният бранител на Черно море

Новият капитан на Черно море Кирил Котев коментира пред Varnautre.bg очакванията си за представянето на моряците през пролетния дял от шампионата. Той определи лагера в турския курорт Алания като ползотворен за подготовката на тима за пролетния дял от шампионата. Котев похвали и юношите, които са част от варненци от началото на зимната подготовка.

"Направихме един добър лагер в Турция, където имахме възможност да се готвим при много добри условия. Играхме и контроли, които също бяха ползотворни. Хубавото е, че младите момчета показаха, че имат качества. Включваха се добре в мачовете, но все още е рано да се дават оценки за бъдещето им. Всичко е в техните глави и крака. Ако продължават да работят в правилна посока могат да станат добри футболисти”, сподели опитният бранител.

"Смятам, че отборът ни е добър и ще се представим силно напролет. Това че си заминаха няколко основни футболисти с опит няма да е от толкова голямо значение. През есента показахме, че отборът се справяше добре и без някои играчи, така че не смятам че сме отслабени като тим. Напротив – най-силното ни качество е колективът, който игра голяма роля за представянето ни преди Нова година. Мога да гарантирам, че всеки един футболист в тима, който излезе на терена ще играе на максимум от възможностите си. Виждаме че отборите в първата седмица стягат здрави селекции, правят трансфери и имат амбиции за челните места. Нашата цел е да играем на едно добро ниво. Трябва да сме реалисти обаче, ще е трудно. Есента не стартирахме първенството кой знае колко силно, но завършихме добре. Целта ни бе да се класираме в седмицата и смятам, че сме я постигнали. Да не забравяме, че силата на Черно море е напролет. Тези обаче, които ни отписват, ще берат ядове с нас. Не мога да предвидя на кое място ще се класираме в края на сезона, но знам, че на всеки съперник ще му е трудно срещу Черно море, както бе и през пролетта”, категоричен бе капитанът на „моряците”.

Относно Александър Александров, който напусна Тича в посока Лудогорец (Разград) Котев сподели – "Сашо е добър футболист и с него играхме доста сполучливо през есента, но смятам че с Живко Атанасов също ще направим силна двойка. Сработваме добре, което се видя в контролите в Турция”.

"Пожелавам си да сме здрави всички и в края на сезона аз и моите колеги да сме щастливи от представянето си в шампионата”, завърши железният бранител на Черно море.