Крадец на легла се "уреди" със затворнически нар

Крими

11-02-2014, 15:23

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Осъдиха ефективно рецидивист обирал селски къщи

53 годишен мъж ще търка наровете след наложеното му ефективно наказание. В условията на рецидив, както и по време на течащ изпитателен срок по предходна присъда е бил задържан 53-годишният В.Стефанов. В опит да си осигури парични средства за препитание, на 15 март 2012 година, подсъдимият отишъл в село Климентово и през привързана с тел към оградата дворна порта влязъл в незаключена къща. Оттам той откраднал походно легло, което натоварил в багажника и отпътувал за Осеново.

От къща с пристройка във вилната зона на селото подсъдимият отново отнел... походно легло и множество метални вещи, печка на твърдо гориво и стопански инвентар (лопати, кирки, мотика и др.). След като натоварил вещите на обща стойност 273 лева, пишман крадецът бил спрян за проверка на пътя в посока село Каменар.

За конкретното деяние, след постигнато споразумение, му бе наложено наказание от 9 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим в затвора. Към момента отнетите при кражбата вещи са върнати на собствениците им.