ИУ Варна продължава с победния си ход в "А" група

Победи Академик (Благоевград) с 110:106 след две продължения

Отборът на ИУ Варна продължава победния си ход в мъжката "А" група. В изключително оспорван и драматичен мач като гост на Академик Благоевград, след две продължения играчите на Петко Делев победиха с крайното 110:106. Това е тяхната 12-а победа за сезона. Академик пък е с актив 7:5. В следващия кръг ИУ гостува на Чардафон Орловец, а Академик Благоевград – на Шумен.

След равностойна първа част домакините имаха 3 точки преднина, а след като продължиха да водят до почивката, се откъснаха с 9 напред. След 15:4 за начало на третия период, момчетата на Божидар Гьорев поведоха с 22 точки, но в следващият 10 минути варненци стопиха разликата, за да изравнят при 81:81. Никола Трайков наниза тройка, но Станислав Цонков върна кош и фаул и мачът влезе в продължение. В последните му секунди гостите бяха с 3 напред, но Трайков наниза тройка и прати мача в ново продължение при 97:97. Още в началото на вторите добавени 5 минути ИУ поведе и поддържаше 4-5 точки преднина до края, за да си тръгне с измъчената победа.

Станислав Цонков завърши с 32 точки за победителите, 24 отбеляза Антон Диков, а 19 наниза Денислав Вутев.

За Академик Никола Трайков отбеляза 30 точки (6 тройки), с 28 и 9 асистенции се отчете Николай Маринов, а 16 и 9 борби записа Антонио Илиев.