Купуваме билет за рейса онлайн

Животът

10-02-2014, 08:52

Снимка:

БТА/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очакванията на бранша са онлайн продажбите на билети да се удвоят

От пролетта ще купуваме електронен билет за автобус. И сега много превозвачи предлагат онлайн резервация, но след нея пътниците все пак трябва да отидат до касите на автогарата за хартиен билет, предаде "Нова телевизия".

Очакванията на бранша са след въвеждането на електронните билети продажбите да се удвоят. Сега най-често резервациите се правят късно вечер след 11 часа, а най-много онлайн билети се продават за летните линии към морето.

От края на миналата година купуването на билет за влак също става само с няколко клика в интернет. До момента в онлайн платформата на Българските държавни железници са регистрирани 5600 потребители, а закупените билети по електронен път са над 850. До 20 февруари се очаква да бъде продаден и хилядният онлайн билет за пътуване с влак

Онлайн билетите за влак се получават на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатват на принтер. Но не винаги. Пътникът може да получи разпечатката на своя смартфон или таблет, има възможност да се качи във влака и там кондукторът да извърши проверката директно от смартфона или таблета на пътника. Най-много такива билети са продадени за новите спални вагони по линиите София - Варна и София - Бургас.