Испанка наема българи да убият жената на журналист

Крими

08-02-2014, 09:58

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

25-годишната Лорена Гайего от град Валядолид бе задържана в сряда заедно със свой испански съучастник, след като наръга с нож съпругата и дъщерята на известен журналист

Испанка, лудо влюбена в известен спортен журналист, наела двама българи да убият неговата съпруга, съобщи полицията в Мадрид.
25-годишната Лорена Гайего от град Валядолид бе задържана в сряда заедно със свой испански съучастник, след като наръга с нож съпругата и дъщерята на Пако Гонсалес. Двамата направиха пълни самопризнания. Пъкленият план на Лорена Гайего датира от миналото лято. Тя била обладана от любовта си към Пако Гонсалес - един от най-знаменитите спортни журналисти в Испания, водещ в радио "Кадена КОПЕ".

Лорена редовно се обаждала на живо в предаванията на Гонсалес и споделяла мнението си за футбола. Веднъж тя отишла до Мадрид и се запознала с журналиста. Един път той дори излязъл да изпие няколко бири с нея и компанията й. Гонсалес обаче не подозирал, че Лорена е влюбена в него и иска да ликвидира жена му Майте, за да заеме нейното място в неговия живот. Красавицата от Валядолид редовно се въртяла край редакцията на Пако Гонсалес в опит да привлече вниманието. Усилията й обаче останали напразни.

Най-сетне през август 2013 г. търпението на Лорена се изчерпало и тя се свързала по интернет с испанеца Иван Трепиана от Сан Себастиан. Прелъстила го с красотата си и поискала от него да му намери хора, които да убият Майте Гонсалес.Иван Трепиана от своя страна отишъл в Мадрид и намерил в бедняшките квартали двама български просяци, чиито имена следствието засега не разгласява.На среща с тях Лорена им обещала 20 000 евро за "мократа" поръчка и дори им дала на ръка половината сума.

Двамата българи обаче се уплашили и решили да възложат опасната задача на двама свои познати руснаци. Те им дали част от 10 000-те евро, които получили от Лорена Гайегос.Руснаците обаче изобщо не мислели да убиват когото и да било. Те напуснали тихомълком Испания с получените от българите пари и потънали в неизвестност. Местонахождението им е неизвестно и до днес.

Но макар да не се нагърбили лично със задачата, двамата българи редовно се обаждали по поръчение на Лорена в дома на Пако Гонсалес и отправяли заплахи към него и семейството му. Българите не се отчаяли от бягството на руснаците и предложили на свой испански приятел на име Фернандо да ликвидира журналиста.

Фернандо имал криминално досие, но внезапно и по неизвестни причини у него се събудила съвестта. Той уверил двамата българи, че ще изпълни поръчката, но вместо това веднага се явил в полицията и разказал за плана на Лорена Гайего. Той дори дал на властите адреса на Пако Гонсалес в мадридското предградие Боадия дел Монте. Адресът обаче се оказал грешен. Объркали го още българите, когато го дали на Фернандо.Същевременно в полицията не обърнали особено внимание на донесението на испанеца.

Фернандо обаче напълно на сериозно взел заплахата. Като се убедил, че полицията бездейства, през октомври 2013 г. той изпратил писмо по електронната поща до Пако Гонсалес, в което го уведомил какво му готвят. Едва когато журналистът отишъл в полицията, там си дали сметка за опасността, която го дебнела.

През декември бил задържан единият от българите. Той обаче отрекъл обвиненията и бил пуснат поради липса на доказателства. Оттогава досега няма никаква информация за двамата наши сънародници във връзка със случая.В това време испанската полиция дирела из цялата страна Иван от Сан Себастиан. Властите получили негова снимка от проговорилия Фернандо. Най-любопитното обаче е, че допреди три дни Лорена изобщо не е била заподозряна в заговора за убийството на журналиста. Никой не подозирал, че тя стои зад пъкления план.Лорена Гайего утихнала за известно време. Дори престанала да праща заплашителни писма на Пако Гонсалес.

В началото на февруари обаче нервите й не издържали и тя намерила Иван Трепиана. На 5 февруари двамата се въоръжили с ножове и отишли рано сутринта в предградието Боадия дел Монте, където живее Пако Гонсалес. Те заплашили жена му Майте, която точно в този момент спряла с джипа си пред местното училище, за да остави там сина си Иниго. В колата била и 19-годишната й дъщеря Мария.

Макар нападателите да имали ножове, Майте Гонсалес оказала отчаяна съпротива. В боя се включила дъщерята. На помощ се притекъл и случаен минувач. Майте Гонсалес била намушкана пет пъти, а Мария - два. Полицията заловила Иван и Лорена, а двете жени са в болница без опасност за живота.