Варна се казват 11 места по света

Животът

07-02-2014, 11:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Името носят село в Азербейджан, малко градче в Алпите и предгардие на Итака в Щатите

Единайсет са местата по света с името на морската ни столица Варна. Читател на местен сайт извади последната находка по повод на преброяването в новия интернет портал на общината. Единайстото място се оказа село с 20 къщички в италианския регион Тоскана, провинция Флоренция. Обозначено е с табела Varna и може да се види през Google Maps, съобщава Kmeta.bg.

Село адаш на морската столица има в Сърбия, западно от Белград. Това име носи и село в област Челябинск, разположено в непосредствена близост до границата с Казахстан. Основано е през 1842-43 г . като опорен пункт на оренбургаската казашка войска на новата гранична линия. Именувано е така в памет на завземането на турската крепост Варна от руските войски на 28 септември 1828 г по време на Руско-турската война /1828-1829 /.

Село Варна в Азербайджан е разположено в близост до столицата Баку. В Северна Италия съществува алпийски град, разположен в област Трентино. Варна се казва и малко село, което се намира в северозападната част на САЩ. Друго населено, наречено Варна се намира в щата Илинойс. Същото име носи и преградие в града Итака, където се намира известният Корнелски университет.

Варна има и в Канада, Това е местност в Онтарио, разположена в непосредствена близост до езерото Хърън.