Консултират безплатно деца с проблемно поведение

Мисия Варна

06-02-2014, 16:29

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Програмата се реализира в Младежки дом - Варна и в два общински центъра за социална превенция

Безплатни консултации за деца с проблемно поведение започват през март във Варна по общинска програма към дирекция "Превенции" и Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. Работата на екипите обхваща деца, които са потърпевши, тъжители или свидетели на престъпления или на насилие, деца с противообществени прояви, с възпитателни мерки или такива, които са застрашени от извършване на престъпления и противообществени прояви. Провеждат се консултации и със семействата на децата.
Екипите, които работят към програмата са три и включват 3-ма координатори, 4-ма психолози –консултанти, разпределени в два екипа ("Приморски" и "Вл.Варненчик") и диагностичен екип-детски психиатър, клиничен психолог, педагог, логопед и юрист. Консултациите са доброволни, безплатни и конфиденциални за децата и родителите.
Програмата се реализира в Младежки дом - Варна и в два общински центъра за социална превенция в районите "Приморски" и "Вл. Варненчик". Желаещите да се включат в нея, могат да се запишат на телефон 052/820-770 или на интернет адрес: [email protected].