Баба подари 2000 лева заради фалшива болест на снахата

Крими

06-02-2014, 10:29

Снимка:

МВР, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

От полицията отново припомнят да не се доверяваме на мними лекари

81-годишна жена от с. Неофит Рилски е излъгана от телефонните измамници. По познатия сценарии по телефона звъннал непознат, представил се за лекар. Съобщил, че снаха й е тежко болна и се нуждае от скъпи лекарства. Бабата се “хванала на въдицата“. Предала 2000 лв. пред дома си, на млад мъж. По случая има образувано досъдебно производство.

От полицията за пореден път напомнят да бъдем внимателни и отговорни, да не се доверяваме на случайни телефонни обаждания и при никакви обстоятелства да не се съгласяваме да предаваме пари на непознати лица. Да не се доверяваме на мними лекари, които се обаждат на стационарни домашни телефони. "Ако има ситуация, която налага помощ или изисква тревога, то тя няма да бъде споделена от непознат глас в телефонната слушалка. Само и единствено близки, роднини или приятели са тези, които биха могли да донесат сериозна новина за нужда от подкрепа.
Обърнете внимание на своите възрастни близки и роднини, предупредете ги и им напомнете да бъдат предпазливи и да не се доверяват на непознати", апелират от полицията.