Още две жени "паднаха" жертва на телефонни измамници

Крими

05-02-2014, 11:16

Снимка:

© МВР

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

ОДМВР за пореден път напомня да предпазваме себе си и и близките си от измами

Две възрастни жени „изгоряха” с пари при класически сценарии на телефонна измама, съобщиха от ОДМВР-ІВарна. Вчера 73-годишна жена от гр. Варна се жалила, че непознат мъж и позвънил по телефона, представил се за лекар съобщил и ,че синът и е катастрофирал и се нуждае от спешна операция. Класическата картина, позната като сценарий за телефонна измама, се развила по план. Жената предала значима сума пари пред дома си на мъж на възраст около 45 – 50 г. По случая има образувано досъдебно производство.

И още една възрастна жена, на 76 г. от гр. Варна, е станала обект на измама по познат сценарий – неизвестно лице, при разговор по домашен телефон, се представил за приятел на внука й и обяснил, че той й изпраща колет с тайни и скъпи вещи, в който има и пари и злато. За да го получи жената е предала сума пари и златни накити пред магазин в ж.к. «В. Левски». По случая има обрзувано досъдебно производство.

ОДМВР – Варна напомня на гражданите на гр. Варна да бъдат внимателни и отговорни, да не се доверяват на случайни телефонни обаждания и при никакви обстоятелства да не се съгласяват да предават пари на непознати лица. Да не доверяват на нерегламентирани куриери и хора, представящи се за такива – служителите на куриерски фирми имат множество отличителни белези и документи, които удостоверяват тяхната месторабота. Пратки се доставят веднага, без отлагане, и се заплащат на място при получаването им със съответните документи, а не предварително и без разписка.
Обърнете внимание на своите възрастни близки и роднини, предупредете ги и им напомнете да бъдат предпазливи и да не се доверяват на непознати.