Спартак вади отбора от Елитната група

БФС заплаши представителният тим с лишаване от точки

Новото ръководство на Спартак 1918 направи опит да извади юношите старша възраст от участие в Елитната група до 19 г., но БФС бързо им отряза мераците, научи Varnautre.bg. Новият шеф в детско-юношеската школа на соколите Николай Станчев и председателят на Управителния съвет взеха това решение, тъй като възнамеряват да изчистят името на Спартак, което през последните години бе спрягано в уреждане на мачове, заради което школата бе сложена под мониторинг от БФС. Друга причина са липсата на средства, необходими за издръжката на отбора в Елитната група. По тази причина в началото на седмицата от ръководството депозираха молба във футболния съюз, с която уведомиха родната централа, че не желаят да участват през пролетта в републиканското първенство за 19-годишни.

От УС се надяваха, че отговорните хора в БФС няма да накажат представителния клуб с отнемане на точки, какъвто е регламента за прекратяване на участие в Елитната група. По правилник на соколите ще да бъдат отнети 3 т. от актива им до този момент в "Б" група, които е доста скромен - 11 т.

Varnutre.bg разбра, че в БФС са взели решение днес и вече са уведомили хората в Спартак. То гласи, че няма как да се извади отбора от Елитната група до 19 г. без да бъдат отнети точки на представителния тим. По тази причина шефовете се отказват от това свое намерение и треньорът Румен Димов започва подготовка за пролетния дял от шампионата от утре.

Припомняме, че преди началото на подготовката на мъжкия отбор на Спартак председателят на УС Антон Фажев заяви, че приоритет пред новото ръководство е "А" отборът и оставането му в професионалния футбол.