Черно море и Спартак се пускат в благотворителен турнир

Спорт

03-02-2014, 12:01

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Надпреварата е в памет на Митрополит Кирил

ФК "Юнак" с директор Валери Целов събира 8 детски отбора на турнир "От деца за деца" в памет на Митрополит Кирил. Събитието е във вторник от 9 ч в зала "Конгресна" на Двореца. Спонсори са FULLMAX, "Флоида" ООД, "Тихолов" и Варненската митрополия.

Кръстник на детския отбор на "Юнак" (кв. Аспарухово) е покойният Дядо Кирил.
В турнира (родени 2003/2004 г) ще участват "Спартак 1", "Спартак 2", "Черно море", "Делфини", "Варна", "Балчик", "Юнак 1" и "Юнак 2".

Отборите ще бъдат в 2 групи по 4, първите ще играят финал, вторите за 3-4 място. Закриването ще е в 15,30 ч във вторник. Най-добрият нападател ще получи топка, най-добрият вратар - ръкавици, а най-добрият защитник - кори.

Извън турнира ще има два мача - родените през 2000 г ще играят срещу връстниците си от Владиславово и мач между мъжете от Митрополията и Морско училище. Мачовете са от 2 полувремена по 12 минути. Миналата година турнирът бе за родени 2002 г и го спечели "Спартак".

Турнирът е благотворителен. Събраните средства ще отидат за ремонт на физкултурния салон на най-старото училище "Христо Ботев" в кв. Аспарухово. Входът за залата е свободен, но ще бъдат поставени урни за дарения.